нема на складі

HT119 - це широкодіапазонний ручний рефрактометр, призначений для визначення концентрації цукру в розчинах в діапазоні від 0 до 90% Brix. Зокрема, рефрактометр застосовується для контролю рідин з високим вмістом цукру, варення, джему, меду. Може використовуватися у виноробстві, при домашній та промисловій консервації, в бджільництві, а також для контролю якості змащувально-охолождувальних рідин (ЗОР).

В рефрактометрі HT119 автоматичної температурної компенсації немає, тому отримувані результати вимірювань, якщо температура вимірювання суттєво відрізняється від 20°С, підлягають невеликому температурному коригуванню (на величину від 0,06 до 0,81% Brix). Рефрактометр ее потребує електроживлення і характеризується високою надійністю, оскільки не має в своїй конструкції якої-небудь електроніки.

Рефрактометр для цукру Walcom HT119 поставляється вже відкаліброваним. При необхідності, його можна відкалібрувати самостійно за допомогою звичайної дистильованої води або спеціальної діоптричної олії (за бажанням). Процедури калібрування та вимірювання не являють собою нічого складного і детально описані в інструкції з експлуатації.

Для проведення вимірювання достатньо всього лише відкрити кришку рефрактометра HT119, крапнути краплю досліджуваного розчину на його призму, притиснути краплю кришкою (щоб вона рівномірно розтеклася по поверхні призми) і подивитися в окуляр. Якщо зображення буде нечітким - круговим обертанням окуляра налаштувати різкість. Границя між синьою (зверху) та білою (знизу) зонами і буде шуканим значенням концентрації. Після завершення вимірювання слід обов'язково видалити залишки розчину з призми і кришки.

Для довідки. Градус Brix (°Bx) – це міра масового відношення розчиненої у воді сахарози до рідини при 20°С. Наприклад, запис 90% Brix означає, що 100 г розчину містить 90 г сахарози і 10 г води.

Комплект постачання:

  • рефрактометр;
  • пластмасова піпетка;
  • м'яка серветка;
  • викрутка для калібрування;
  • інструкція з експлуатації;
  • пластмасовий футляр.
Особливості приладу
Тип рефрактометра ручний
Сфера застосування цукор в овочевому соку; цукор в фруктовому соку; цукор в суслі та бразі; цукор у рідкому сиропі; цукор в джемі та меді; контроль ЗОР
Наявність АТК немає
Калібрувальна рідина дистильована вода; діоптрична олія
Технічні параметри
Кількість шкал 1 шкала
Діапазон шкали 0...90% Brix
Ціна основної шкали ±0,5 (середня)
Тип шкали Brix (для цукру)
Параметри живлення
Тип електроживлення не потрібне
Умови експлуатації
Робочі температури 10...30°C
Інші характеристики
Габаритні розміри Ø4,0х14,0 см
Вага виробу 85 г
Країна-виробник Китай
Гарантійний термін 12 міс.

Написати відгук

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук

Рефрактометр для цукру, меду, ЗОР Walcom HT119

  • Виробник: Walcom
  • Модель: HT119
  • Наявність: нема на складі
  • Ціна: 1050 грн

  • (з ПДВ)

Рекомендовані товари

Діоптрична олія для калібрування рефрактометрів

Діоптрична олія 78.4% Brix 1 мл з призмою

для калібрування рефрактомерів brix HT115ATC, HT116ATC, HT117ATC, HT118, HT119

є в наявності
акція

280 грн 290 грн (без ПДВ)

 (0)