нема на складі

Портативний ручний рефрактометр з автоматичною температурною компенсацією в діапазоні температур від 10 до 30°С (робоча температура, що рекомендується: 20°С). Не потребує електроживлення і характеризується високою надійністю оскільки не має в своїй конструкції якої-небудь електроніки. Призначений для визначення концентрації цукру в розчинах в діапазоні від 0 до 32% Брікс (Brix), а також може використовуватися для перевірки якості змащувально-охолоджувальних рідин  (ЗОР). Зокрема, застосовується для контролю цукристості соків, компотів, фруктів з високим вмістом цукру, наприклад виноградного соку. Може використовуватися у виноробстві, для визначення міри дозрівання плодів, а також при домашній та промисловій консервації.

Для проведення виміру достатньо крапнути краплю розчину на вимірювальне віконце, притиснути краплю скельцем (щоб вона рівномірно розтеклася) і подивитися в окуляр (якщо зображення нечітке - круговим обертанням окуляра налаштувати різкість). Межа між синьою і білою зонами і буде шуканим значенням концентрації. Після завершення вимірювання потрібно обов'язково видаляти залишки розчину з вимірювального віконця і скельця.

Увага! Рефрактометр поставляється вже відкаліброваним. При необхідності його можна відкалібрувати самостійно за допомогою звичайної дистильованої води. Процедура калібрування не являє собою нічого складного і детально описана в інструкції з експлуатації.

Для довідки. Градус Brix (°Bx) – це міра масового відношення розчиненої у воді сахарози до рідини при 20°С. Наприклад, запис 32% Brix означає, що 100 г розчину містить 32 г сахарози і 68 г води.

Комплект постачання:

  • рефрактометр;
  • пластмасова піпетка;
  • м'яка серветка;
  • викрутка для калібрування;
  • інструкція з експлуатації;
  • пластмасовий футляр.
Особливості приладу
Тип рефрактометра ручний
Сфера застосування цукор в овочевому соку; цукор в фруктовому соку; цукор в суслі та бразі; контроль ЗОР
Наявність АТК так
Калібрувальна рідина дистильована вода
Технічні параметри
Кількість шкал 1 шкала
Діапазон шкали 0...32% Brix
Ціна основної шкали ±0,2 (точна)
Тип шкали Brix (для цукру)
Параметри живлення
Тип електроживлення не потрібне
Умови експлуатації
Робочі температури 10...30°C
Інші характеристики
Габаритні розміри Ø4,0х17,0 см
Вага виробу 100 г
Країна-виробник Китай
Гарантійний термін 12 міс.

Написати відгук

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук

Рефрактометр для цукру Walcom HT113ATC

  • Виробник: Walcom
  • Модель: HT113ATC
  • Наявність: нема на складі
  • Ціна: 1050 грн

  • (з ПДВ)