Портативний ручний рефрактометр з автоматичною температурною компенсацією в діапазоні температур від 10 до 30°С (робоча температура, що рекомендується: 20°С). Не потребує електроживлення і характеризується високою надійністю оскільки не має в своїй конструкції якої-небудь електроніки. Призначений для визначення концентрації цукру в розчинах в діапазоні від 0 до 32% Брікс (Brix), а також може використовуватися для перевірки якості змащувально-охолоджувальних рідин (ЗОР). Зокрема, застосовується для контролю цукристості соків, компотів, фруктів з високим вмістом цукру, наприклад виноградного соку. Може використовуватися у виноробстві, для визначення міри дозрівання плодів, а також при домашній та промисловій консервації.
Для проведення виміру достатньо крапнути краплю розчину на вимірювальне віконце, притиснути краплю скельцем (щоб вона рівномірно розтеклася) і подивитися в окуляр (якщо зображення нечітке - круговим обертанням окуляра налаштувати різкість). Межа між синьою і білою зонами і буде шуканим значенням концентрації. Після завершення вимірювання потрібно обов'язково видаляти залишки розчину з вимірювального віконця і скельця.
Увага! Рефрактометр поставляється вже відкаліброваним. При необхідності його можна відкалібрувати самостійно за допомогою звичайної дистильованої води. Процедура калібрування не являє собою нічого складного і детально описана в інструкції з експлуатації.
Для довідки. Градус Brix (°Bx) – це міра масового відношення розчиненої у воді сахарози до рідини при 20°С. Наприклад, запис 32% Brix означає, що 100 г розчину містить 32 г сахарози і 68 г води.
Комплект постачання:
- рефрактометр;
- пластмасова піпетка;
- м'яка серветка;
- викрутка для калібрування;
- інструкція з експлуатації;
- пластмасовий футляр.
Особливості приладу | |
Тип рефрактометра | ручний |
Сфера застосування | цукор в овочевому соку; цукор в фруктовому соку; цукор в суслі та бразі; контроль ЗОР |
Наявність АТК | так |
Калібрувальна рідина | дистильована вода |
Технічні параметри | |
Кількість шкал | 1 шкала |
Діапазон шкали | 0...32% Brix |
Ціна основної шкали | ±0,2 (точна) |
Тип шкали | Brix (для цукру) |
Параметри живлення | |
Тип електроживлення | не потрібне |
Умови експлуатації | |
Робочі температури | 10...30°C |
Інші характеристики | |
Габаритні розміри | Ø4,0х17,0 см |
Вага виробу | 100 г |
Країна-виробник | Китай |
Гарантійний термін | 12 міс. |
Рефрактометр для цукру Walcom HT113ATC
- Виробник: Walcom
- Модель: HT113ATC
- Наявність: нема на складі
-
Ціна: 1050 грн
- (з ПДВ)