HT1150ATC - це портативний ручний рефрактометр, призначений для визначення концентрації цукру в розчинах в діапазоні від 0 до 50% Брікс (Brix), а також перевірки якості змащувально-охолоджувальних рідин (ЗОР). Зокрема, рефрактометр застосовується для контролю соків, ягід, фруктів з високим вмістом цукру, рідких сиропів. Може використовуватися у виноробстві, для визначення міри дозрівання плодів, винограду, а також під час домашньої і промислової консервації.
В рефрактометрі HT1150ATC є автоматична температурна компенсація (АТК) в діапазоні температур від 10 до 30°С, завдяки чому отримувані результати вимірювань не потребують додаткового температурного коригування. Рефрактометр ее потребує електроживлення і характеризується високою надійністю, оскільки не має в своїй конструкції якої-небудь електроніки.
Рефрактометр для цукру Walcom HT1150ATC поставляється вже відкаліброваним. При необхідності, його можна відкалібрувати самостійно за допомогою звичайної дистильованої води. Процедури калібрування та вимірювання не являють собою нічого складного і детально описані в інструкції з експлуатації.
Для проведення вимірювання достатньо всього лише відкрити кришку рефрактометра HT1150ATC, крапнути краплю досліджуваного розчину на його призму, притиснути краплю кришкою (щоб вона рівномірно розтеклася по поверхні призми) і подивитися в окуляр. Якщо зображення буде нечітким - круговим обертанням окуляра налаштувати різкість. Границя між синьою (зверху) та білою (знизу) зонами і буде шуканим значенням концентрації. Після завершення вимірювання слід обов'язково видалити залишки розчину з призми і кришки.
Для довідки. Градус Brix (°Bx) – це міра масового відношення розчиненої у воді сахарози до рідини при 20°С. Наприклад, запис 50% Brix означає, що 100 г розчину містить 50 г сахарози і 50 г води.
Комплект постачання:
- рефрактометр;
- пластмасова піпетка;
- м'яка серветка;
- викрутка для калібрування;
- інструкція з експлуатації;
- пластмасовий футляр.
Особливості приладу | |
Тип рефрактометра | ручний |
Сфера застосування | цукор в овочевому соку; цукор в фруктовому соку; цукор в суслі та бразі; контроль ЗОР |
Наявність АТК | так |
Калібрувальна рідина | дистильована вода |
Технічні параметри | |
Кількість шкал | 1 шкала |
Діапазон шкали | 0...50% Brix |
Ціна основної шкали | ±0,5 (середня) |
Тип шкали | Brix (для цукру) |
Параметри живлення | |
Тип електроживлення | не потрібне |
Умови експлуатації | |
Робочі температури | 10...30°C |
Інші характеристики | |
Габаритні розміри | Ø4,0х15,5 см |
Вага виробу | 95 г |
Країна-виробник | Китай |
Гарантійний термін | 12 міс. |
Рефрактометр для цукру Walcom HT1150ATC
- Виробник: Walcom
- Модель: HT1150ATC
- Наявність: нема на складі
-
Ціна: 1380 грн
- (з ПДВ)