Портативний ручний рефрактометр з автоматичною температурною компенсацією в діапазоні температур від 10 до 30°С (рекомендована робоча температура: 20°С). Не потребує електроживлення і характеризується високою надійністю оскільки не має в своїй конструкції якої-небудь електроніки. Призначений для визначення концентрації цукру в розчинах, а також перевірки якості змащувально-охолоджувальних рідин (ЗОР). Зокрема, застосовується для контролю соків, сусла і браги. Може використовуватися у виноробстві, для визначення міри дозрівання плодів. Особливістю приладу є наявність додаткових двох шкал. За допомогою першої шкали можна прогнозувати міцність майбутнього алкогольного напою у разі повного зброджування розчиненого цукру, а за допомогою другої - визначати градус Боме.
Для проведення виміру достатньо крапнути краплю розчину на вимірювальне віконце, притиснути краплю скельцем (щоб вона рівномірно розтеклася) і подивитися в окуляр (якщо зображення нечітке - круговим обертанням окуляра налаштувати різкість). Межа між синьою і білою зонами і буде шуканим значенням концентрації. Після завершення вимірювання потрібно обов'язково видаляти залишки розчину з вимірювального віконця і скельця.
Увага! Рефрактометр поставляється вже відкаліброваним. При необхідності його можна відкалібрувати самостійно за допомогою звичайної дистильованої води. Процедура калібрування не являє собою нічого складного і детально описана в інструкції з експлуатації.
Для довідки. Градус Brix (°Bx) – это міра масового відношення розчиненої у воді сахарози до рідини при 20°С. Наприклад, запис 40% Brix означає, що 100 г розчину містить 40 г сахарози і 60 г води.
Комплект постачання:
- рефрактометр;
- пластмасова піпетка;
- м'яка серветка;
- викрутка для калібрування;
- інструкція з експлуатації;
- картонна коробка.
Особливості приладу | |
Тип рефрактометра | ручний |
Сфера застосування | цукор в овочевому соку; цукор в фруктовому соку; цукор в суслі та бразі; контроль ЗОР; прогноз міцності напою |
Наявність АТК | так |
Калібрувальна рідина | дистильована вода |
Технічні параметри | |
Кількість шкал | 3 шкали |
Діапазон шкали | 0...40% Brix; 0...25%; 0...22% Be' |
Ціна основної шкали | ±0,2 (точна) |
Тип шкали | Brix (для цукру); Alcohol (прогноз міцності); Be' (шкала Боме) |
Параметри живлення | |
Тип електроживлення | не потрібне |
Умови експлуатації | |
Робочі температури | 10...30°C |
Інші характеристики | |
Габаритні розміри | Ø4,0х15,0 см |
Вага виробу | 90 г |
Країна-виробник | Китай |
Гарантійний термін | 12 міс. |
Рефрактометр для вина Yieryi YE512ATC
- Виробник: Yieryi
- Модель: YE512ATC
- Наявність: нема на складі
-
Ціна: 960 грн
- (без ПДВ)