Рефрактометри оптичні

Рефрактометри

Рефрактометри – це вимірювальні прилади для визначення концентрації розчинів цукру, солі, спирту та ін. Принцип роботи рефрактометра полягає у використанні явища заломлення світла при проходженні границі двох середовищ з різною оптичною густиною. По куту відхилення променя світла від первинного напряму руху (тобто по величині заломлення) визначається концентрація розчинених речовин.


Рефрактометр для спиртних напоїв Walcom HT511ATC

Рефрактометр для спирту Walcom HT511ATC

шкала 0...80% vol/vol, точність ±1.0, АТК, вміст спирту в напоях, розчинах, антисептиках

є в наявності

Ціна: 1035 грн (з ПДВ)

 (1)
Рефрактометр для антифризу, електроліту HT415ATC

Рефрактометр для машини Walcom HT415ATC

1,10...1,40 d20/20 (для електроліту), -60...0°C (замерзання), 0...100% (вміст етил гліколю), ±5°C, АТК

є в наявності

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для солі Walcom HT211ATC

Рефрактометр для солі Walcom HT211ATC

шкали 0...100‰, 1,00...1,07 d20/20, точність ±1.0‰, АТК, солоність морської води, для акваріума

є в наявності

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для солі і цукру Walcom HT214ATC

Рефрактометр для солі і цукру Walcom HT214ATC

шкали 0...28%, 0...32% Brix, точність ±0.2, АТК, солоність води, цукристість розчину, ЗОР

є в наявності

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для цукру Walcom HT110ATC

Рефрактометр для цукру Walcom HT110ATC

шкала 0...5% Brix, точність ±0.1, АТК, для вимірювання цукру в розчині, овочевих соках

є в наявності

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для цукру, сусла Walcom HT113ATC

Рефрактометр для цукру Walcom HT113ATC

шкала 0...32% Brix, точність ±0.2, АТК, для цукру в соках, суслі і бразі, контролю ЗОР

є в наявності

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для цукру в сиропі, джемі Walcom HT115ATC

Рефрактометр для цукру Walcom HT115ATC

шкала 45...82% Brix, точність ±0.5, АТК, для вимірювання цукру в сиропі, джемі, меді

є в наявності

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для цукру, контролю ЗОР Walcom HT112ATC

Рефрактометр для цукру, ЗОР Walcom HT112ATC

шкала 0...20% Brix, точність ±0.1, АТК, для цукру в соках, компотах, консервації, контролю ЗОР

є в наявності

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (1)
Рефрактометр для цукру, меду Walcom HT117ATC

Рефрактометр для цукру, меду Walcom HT117ATC

шкала 58...92% Brix, точність ±0.5, АТК, для визначення цукристості меду, джему, сиропу

є в наявності

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для цукру, меду, ЗОР Walcom HT119

Рефрактометр для цукру, меду, ЗОР Walcom HT119

шкала 0...90% Brix, точність ±0.5, для цукру в соках, консервації, суслі, сиропі, меді, ЗОР

є в наявності

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для цукру, сиропу, ЗОР Walcom HT118

Рефрактометр для цукру, сиропу, ЗОР Walcom HT118

шкала 0...80% Brix, точність ±0.5, для цукру в соках, консервації, бразі, сиропі, ЗОР

є в наявності

Ціна: 1150 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для повареної солі Walcom HT212ATC

Рефрактометр для солі NaCl Walcom HT212ATC

шкала 0...28%, ±0.2, АТК, вміст повареної солі в розчині, для консервування, кулінарії

є в наявності

Ціна: 1322 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для виноробства Walcom HT512ATC

Рефрактометр виноробів Walcom HT512ATC

шкали 0...40% Brix, 0...25% (прогноз міцності після зброджування), ±0.2, АТК, для виноробства

є в наявності

Ціна: 1380 грн (з ПДВ)

 (1)
Рефрактометр для цукру в сиропі Walcom HT114ATC

Рефрактометр для цукру Walcom HT114ATC

шкала 28...62% Brix, точність ±0.2, АТК, для вимірювання цукру в рідких сиропах

є в наявності

Ціна: 1380 грн (з ПДВ)

 (1)
Рефрактометр для цукру, контролю ЗОР Walcom HT1150ATC

Рефрактометр для цукру Walcom HT1150ATC

шкала 0...50% Brix, точність ±0.5, АТК, для цукру в соках, консервації, бразі, контролю ЗОР

є в наявності

Ціна: 1380 грн (з ПДВ)

 (1)
Рефрактометр для пивоварів Walcom HT515ATC

Рефрактометр пивоварів Walcom HT515ATC

шкали 0...32% Brix, 1,00...1,12 SG wort (питома вага пивного сусла), ±0.2 (%), АТК, для пива

є в наявності

Ціна: 1380 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для омивача, електроліту HT414ATC

Рефрактометр для машини Walcom HT414ATC

1,10...1,40  kg/l (d20/20 - електроліт), -50...0°C (антифриз, ±1°C), -40...0°C (склоомивач, ±5°C), АТК

є в наявності

Ціна: 1437 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для молока Walcom HT612ATC

Рефрактометр для молока Walcom HT612ATC

шкала 0...20% Como, точність ±0.2, АТК, для сухого молочного залишку, перевірки бульйонів

є в наявності

Ціна: 1437 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для виноробства Yieryi YE512ATC

Рефрактометр для вина Yieryi YE512ATC

шкали 0...40% Brix, 0...25% (прогноз міцності після зброджування), 0...22% Be', ±0.2, АТК, для виноробства

очікується
очікується

Ціна: 960 грн (без ПДВ)

 (1)
Рефрактометр для солі і цукру Walcom HT213ATC

Рефрактометр для солі і цукру Walcom HT213ATC

шкали 0...100‰, 1,00...1,07 d20/20, 0...10% Brix, точність ±1.0‰, АТК, солоність води, цукристість соку

очікується
очікується

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для цукру, контролю ЗОР Walcom HT111ATC

Рефрактометр для цукру, ЗОР Walcom HT111ATC

шкала 0...10% Brix, точність ±0.1, АТК, для цукру в овочевих, фруктових соках, контролю ЗОР

очікується
очікується

Ціна: 1050 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для антифризу, електроліту RHA-411

Рефрактометр для авто Walcom RHA-411

шкали 1,10...1,40 d20/20 (для електроліту), -84(-60)...35°F (для антифризу), АТК, для машини

очікується
очікується

Ціна: 1150 грн (з ПДВ)

 (0)
Рефрактометр для меду Walcom HT116ATC

Рефрактометр для меду Walcom HT116ATC

шкали 58...90% Brix, 12...27% Water, 38...43% Be', точність ±0.5, АТК, цукристість меду, волога в меді

очікується
очікується

Ціна: 1207 грн (з ПДВ)

 (2)
Рефрактометр для антифризу, електроліту RHA-412

Рефрактометр для авто Walcom RHA-412

шкали 1,10...1,40 d20/20 (для електроліту), -60(-50)...0°C (для антифризу), ±5.0°C, АТК, для машини

очікується
очікується

Ціна: 1437 грн (з ПДВ)

 (0)
Показано з 1 по 24 із 25 (всього 2 стор.)

Класифікація рефрактометрів

В залежності від призначення і способу застосування всі рефрактометри можна поділити на декілька груп.

Цукрові рефрактометри

До цієї групи відносяться всі прилади, у яких в найменуванні моделі першою цифрою іде 1 (наприклад, HT112ATC). Всі рефрактометри для цукру мають шкалу Brix, і за їх допомогою визначають цукристість розчинів, соків, меду тощо, перевіряють якість змащувально-охолоджуючих рідин (ЗОР).

Сольові рефрактометри

До цієї групи відносяться всі прилади, у яких в найменуванні моделі першою цифрою іде 2 (наприклад, HT211ATC). За їх допомогою визначають солоність розчинів як в одиницях проміле, так і у відсотках, питому вагу солоного розчину. Доволі часто рефрактометри для солі також містять шкалу Brix.

Автомобільні рефрактометри

До цієї групи відносяться всі прилади, у яких в найменуванні моделі першою цифрою іде 4. Зокрема, сюди входять:

  • рефрактометри для акумулятора – застосовуються для перевірки якості акумуляторної рідини електроліту (наприклад, RHA-412);
  • рефрактометри для антифризу – застосовуються для визначення температури замерзання охолоджуючих рідин, омивачів скла тощо (наприклад, HT414ATC);
  • рефрактометри AdBlue – застосовуються для перевірки якості дизельного пального (наприклад, RH504ATC).

Алкогольні рефрактометри

До цієї групи відносяться всі прилади, у яких в найменуванні моделі першою цифрою іде 5 (окрім RH504ATC). Зокрема, сюди входять:

  • спиртові рефрактометри - за їх допомогою перевіряють міцність алкогольних напоїв (горілки, віскі, джину тощо), якість антисептиків (наприклад, HT511ATC);
  • винні рефрактометри – за їх допомогою перевіряють якість браги та прогнозують міцність майбутнього алкогольного напою (вина) за умови повного зброджування винного матеріалу (наприклад, HT512ATC);
  • пивні рефрактометри - за їх допомогою перевіряють якість (щільність) пивного сусла (наприклад, HT515ATC).

Молочні рефрактометри

До цієї групи відносяться всі прилади, у яких в найменуванні моделі першою цифрою іде 6 (наприклад, HT612ATC). Зокрема, ними перевіряють якість молока (визначають сухий молочний залишок), бульйонів.

Рекомендації по вибору і використанню рефрактометра

При виборі рефрактометра потрібно враховувати, в якому діапазоні концентрацій будуть проводитися виміри і підбирати ручний рефрактометр з відповідною шкалою. Наприклад, для соків із овочів з невеликою цукристістю достатньо буде купити рефрактометр для цукру зі шкалою від 0 до 10% Brix, а ось для солодкого меду потрібна шкала порядку 90% Brix.

Якщо треба вимірювати концентрацію в усьому діапазоні і з гарною точністю, то краще взяти декілька різних рефрактометрів, оскільки чим ширше вимірюваний діапазон концентрацій в одного приладу, тим більше мінімальна поділка на його шкалі і, відповідно, вище похибка виміру.

Увага! Всі представлені на сайті рефрактометри повністю готові до роботи, тому без необхідності не обертайте викруткою їх калібрувальний гвинт. Пам'ятайте, що якщо прилад з діапазоном виміру від «0» можна відкалібрувати самостійно з використанням звичайної дистильованої води, то для повторного калібрування приладу з мінімальним значенням вимірювальної шкали більше «0» потрібна буде спеціальна діоптрична олія.